Streetwalk by Charlie Davidson

Charlie Davidson’s original proposal was for a series of benches that had the appearance of walking. This idea was a direct response to the brief which asked designers to draw pedestrians into the east side of town and the newly furbished Sunniside gardens from Sunderland city centre.

- from CONTEMPORIST

London Underground: Dalston Renaissance

Nearby is the newly completed Dalston Barn. The French architectural collective EXYZT designed the simple timber-frame structure with five pitched roofs as part of a wider plan for the area that was developed by Muf Architecture/Art and J&L Gibbons Landscape Architects in consultation with the local community. Instead of a deterministic master plan for the area, the design team identified 76 micro-projects that build on the existing qualities of the neighborhood and gently inserted new amenities, including signage, plantings and play facilities. Local businesses, schools and community groups are involved with the management and afterlife of these projects.

- from tmagazine.blogs.nytimes.com

Jon Burgerman | Work

Jon Burgerman | Work

Foreign Office Design – design studio